Vásárlási feltételek

Általános szerződési feltételek
Adatkezelési tájékoztató
Általános szerződési feltételek
ÁSZF

Jelen dokumentum tartalmazza a Gulyás Ildikó E.V., mint szolgáltató által üzemeltetett www.fanatics.hu webáruház (a továbbiakban: Webáruház) használatára vonatkozó általános szerződési feltételeket (továbbiakban „ÁSZF”). Az ÁSZF tartalmazza továbbá, a Webáruház igénybevételének felhasználó általi használatának feltételeit.
A létrejött szerződés elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, amelyre az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 5. és 6. §-ában foglaltak az irányadóak. Az elektronikus úton létrejött szerződés írásbeli szerződésnek minősül, melyet iktatunk, és rendelési azonosítóval látunk el, így az utólag hozzáférhető és megtekinthető, továbbá semmilyen magatartási kódex rendelkezéseinek nem vetjük alá magunkat.

Szerződés nyelve: Magyar

A Webáruház használata során köteles vagy gondoskodni arról, hogy harmadik személyek jogait vagy a jogszabályokat sem közvetlenül, sem közvetett módon ne sértsd meg.

Felhasználó a Webáruház oldalainak böngészésével valamint érvényes regisztrációjával elfogadja és magára nézve kötelező érvényűnek ismeri el jelen dokumentum tartalmát.

Webáruház tulajdonosának üzemeltetőjének adatai:

1.

Cég neve: Guylás Ildikó EV.

Székhely:
2840 Oroszlány, 55554925-1-31

Üzlethelyiség: 2840 Oroszlány, Várdomb u. 43.

Üzleti tevékenység végzésének postai címe: 2840 Oroszlány, Várdomb u. 43.

Ügyvezető: Guylás Ildikó

Email cím: hello@fanatics.hu

Tel.: +36 30 520 8122

Adószám: 55554925-1-31

Nyilvántartási szám: 54252204

Számlavezető Bank: OTP Bank

A tárhely-szolgáltató neve, címe, e-mail címe: UNAS Online Kft. - 9400 Sopron, Kőszegi út 14.

Vásárlás menete és az adásvételi szerződés létrejötte

2.
2.1 Az oldal megtekintésével létrejött szerződéses jogviszony mellett a Webáruházban történő vásárlás esetén szállítási (adásvételi) szerződés jön létre a vásárló-felhasználó és Eladó között, amely jogviszonyra a megrendelés és visszaigazolás, valamint a jelen ÁSZF rendelkezései egyaránt irányadók. Webáruház 48 órán belül köteles visszaigazolni a vásárló megrendelését, ennek hiányában a vásárló mentesül ajánlati kötöttsége alól.
2.2. Az adásvételi szerződés feltételeit a megrendelés elküldésével a vásárló elfogadja. A szerződés a megrendelés teljes körű kitöltését és a beírt adatok ellenőrzését követően az alábbiak szerint jön létre:
2.2.1. Kiszállítás esetén:
Az Eladó által küldött tájékoztató email kézhezvételekor, amelyben értesíti a Vevőt a csomag futárszolgálatnak történő átadásáról, a szállítás vagy átvétel várható időpontjáról és utánvétes fizetés esetén az utánvét összegéről. Ez nem az az e-mail értesítő, melyet a rendelés után automatikusan – elsőként – küld a Webáruház a megrendelés beérkezéséről.

A házhozszállítás díjai a következők: Amennyiben a megrendelés teljes összege nem haladja meg a bruttó 10.000 Ft-os értékhatárt, úgy a házhozszállítás díja bruttó Ft, amennyiben a megrendelés összege meghaladja a 10.000 Ft-ot, akkor a házhozszállítás díjmentes.
2.2.2. Személyes átvétel esetén:
Az Eladó által küldött tájékoztató email megérkezésekor, amelyben értesíti a Vevőt a termék személyes átvételi lehetőségéről és az átvételi pont nyitvatartási idejéről. (Ez szintén nem a Webáruház automatikus visszaigazoló e-mailje – az mindössze arról tájékoztatja a vásárlót, hogy beérkezett a Webáruházba a megrendelés.)
2.3. A Megrendelések leadása a Webáruház online felületén lehetséges. A Webáruházban tett megrendelést az Üzemeltető csak akkor tudja befogadni és teljesíteni, ha a vásárló a megrendelés kosár folyamatában minden mezőt hiánytalanul kitölt. Ennek elmulasztásából eredő károkért, illetve a folyamat közben felmerülő technikai problémákért a Webáruház felelősséget nem vállal. A hibásan vagy nem kellő részletességgel megadott címzési, vagy más jellegű adatok, információk esetén felmerülő szállítási vagy egyéb többletköltség a vásárlót terheli.
2.3.1. Adatbeviteli hibák kijavítására a „Megrendelés elküldése” gomb megnyomása előtt van lehetőség. A “Kosár” tartalma bármikor ellenőrizhető, változtatható, vagy akár törölhető. A megrendelés elküldését követően észlelt adatbeviteli hibát azonnal jelezni kell a hello@fanatics.hu e-mail címen.
Fontos a telefonos elérhetőség pontos feltüntetése, mert a Webáruház sok esetben a kiszállítást megelőzően telefonon egyeztet a vásárlóval. Hiányos elérhetőségi adatok kitöltése esetén a megrendelést az Eladó nem teljesíti.
2.3.2. Terméktulajdonságok
Az oldalon feltüntetett árak minden esetben ÁFÁ-val növelt bruttó árak. A bruttó árak tartalmazzák a vásárláskor hatályos jogszabályokban az adott termékkör tekintetében megállapított általános forgalmi adót. A Webáruházban feltüntetett árak visszavonásig vagy megváltoztatásig érvényesek. A Webáruházban feltüntetett termékképek, videók és készletinformációk tájékoztató jellegűek, így eltérhetnek a valóságtól. Például egy termék még egy régi csomagolással szerepel a Webáruházban, de már az új kerül kiszállításra vagy átadásra. Vagy pont fordítva.

2.4. Vásárlás menete

Csak röviden bemutatjuk neked, hogy használd az oldalt.

A Webáruházban történő böngészés és vásárlás is bárki számára lehetséges.

REGISZTRÁCIÓ NÉLKÜL is vásárolhatsz a Webáruházban.

2.4.1. Termék keresése
A Webáruházban a termék kiválasztását, a kezdőlap fejlécében található menüpontok valamint a keresőprogram segíti, amelyben konkrét termékre kereshetsz rá. A keresőbe beírt szövegrészt (márka, termék fajtája pl. sapka) a termékek nevében, termékcímkék között és a termékleírásban keresi a rendszer.
2.4.2. Termék oldal

Itt tudod kosárba tenni a kiszemelt terméket.

 

Ezen az oldalon találod a termékhez kapcsolódó leírást és termékfotókat.

2.4.3. Kosárba helyezés

Ha megtaláltad a keresett terméket akkor a termék 2 féle módon tehető a kosárba:

  • A listán a termék alatt található gyorsgomb piros kosár ikon segítségével
  • Klikkelj a termék képére, így a termék adatlapjára jutsz. A kosárba gomb megnyomásával is a kosárba teheted a terméket.

Tegyél be mindent, ami csak megtetszik – ez még nem kötelez vásárlásra, viszont így böngészés közben nem kell visszakeresgélned a termékeket. Fontos, hogy a vásárlás véglegesítése előtt bármit törölhetsz a Kosárból!

Ha végeztél a válogatással és mindent a kosárba helyeztél a „kosár” gomb megnyomásával tudsz továbbmenni.

Ha pedig válogatnál még menj vissza ahhoz a termékhez ahol folytatni szeretnéd a vásárlást..

2.4.4. Pénztár

A fizetés folyamata 4 lépcsős.

  1. Az első oldalon láthatod a regisztrációs adatokat.Ha regisztráció nélkül vásárolsz ki kell tölteni az adatokat egybként ki van töltve.
  2. A második oldalon tudod kiválasztani a szállítási (személyes átvétel/futárszolgálat) és a fizetési módot a szállítási módtól függően. (banki átutalás, utánvét, fizetés helyszínen készpénzben)
  3. A harmadik oldalon ellenőrizheted az adatokat:

Az összegző felületen ellenőrizheted az általad kiválasztott termékeket, azok darabszámát, a fizetendő végösszeget, valamint a szállítási költséget. A felület jobb oldalán láthatod az általad megadott szállítási, számlázási címet és fizetési módot, valamint a megadott elérhetőségeidet vagy további elérhetőséget is megadhatsz.
Az összegző táblázat alatt található „Megjegyzés” rovatba írhatsz minden olyan információt, ami pl. a szállításnál fontos lehet. Például, ha valaki más veszi át a csomagot, mindenképpen add meg az illető személy nevét és elérhetőségét, vagy ha a munkahelyedre kérted a kiszállítást, kérjük, hogy mindenképp add meg a Cég nevét is!
A vásárlás leadásához is szükséges, hogy megismerd és elfogadd jelen ÁSZF feltételeit is, melynek elfogadását a jelölő mező bejelölésével ismered el.
Ha mindent rendben találtál a megrendeléseddel, akkor a „Megrendel” gombra kattintva küldheted el azt számunkra.
Tájékoztatunk, hogy minden egyes rögzített megrendelést webáruházunk külön megrendelésként kezel, így az egymás után azonos vásárlónak és címre leadott megrendelések külön kerülnek kiszállításra. Így a szállítási díj is minden megrendelésnél külön kerül felszámításra.
Ha már leadtad a megrendelést, de a csomag tartalmát módosítani szeretnéd, úgy haladéktalanul lépj kapcsolatba az ügyfélszolgálattal, így – megrendelés státuszától függően, azaz a csomag futárszolgálatnak történő átadását megelőzően – még módosítható a megrendelés.
Az elküldött megrendelés megérkezését, a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően, kötelesek vagyunk 48 órán belül visszaigazolni részedre. Legkésőbb az ajánlat megérkezését követő 48 órán belül automatikus visszaigazoló e-mail útján visszaigazoljuk, hogy megrendelésedet a rendszerünk rögzítette. Az automatikus visszaigazoló email megérkezésével érvényes szerződés jön létre.
A visszaigazoló e-mail tartalmazza a regisztráció során megadott adataidat, a rendelési adatokat, a megrendelt termék adatait, a rendelés sorszámát valamint ezen felül a rendeléssel kapcsolatos megjegyzéseidet, a választott fizetési és szállítási módot.
Amennyiben a visszaigazolás, az ajánlat elküldésétől számított 48 órán belül nem érkezik meg hozzád, mentesülsz az ajánlati kötöttség alól és a továbbiakban nem vagy köteles megvásárolni a terméket.
Bizonyos esetekben előfordulhat, hogy az általunk küldött visszaigazoló email nem érkezik meg hozzád. Ilyen esetben kérjük, hogy vedd fel velünk a kapcsolatot, hiszen a visszaigazolás kézbesítésének hiányát okozhatja egy rosszul megadott e-mail cím, vagy a postafiókodhoz tartozó tárhely telítettsége is vagy akár rendszerhiba.

  1. A megrendelés elküldése ahol kapsz egy megrendelés számotA vásárlás befejeztével a rendszer automatikusan küld egy visszaigazoló e-mailt, mely csak a megrendelés leadásának sikerességét igazolja, ez egyelőre nem a megrendelés visszaigazolása.

2.5. Megrendelés visszaigazolás
A vásárlás befejeztével a rendszer automatikusan küld egy visszaigazoló e-mailt, mely csak a megrendelés leadásának sikerességét igazolja, ez egyelőre nem a megrendelés visszaigazolása.
Tájékoztatunk, hogy minden egyes rögzített megrendelést webáruházunk külön megrendelésként kezel, így az egymás után azonos vásárlónak és címre leadott megrendelések külön kerülnek kiszállításra. Így a szállítási díj is minden megrendelésnél külön kerül felszámításra.
Ha már leadtad a megrendelést, de a csomag tartalmát módosítani szeretnéd, úgy haladéktalanul lépj kapcsolatba az ügyfélszolgálattal, így – megrendelés státuszától függően, azaz a csomag futárszolgálatnak történő átadását megelőzően – még módosítható a megrendelés.
A raktárkészlet gyors változásai miatt ritka esetben előfordulhat, hogy egyes termékek nincsenek raktáron. Amennyiben ilyen eset fordul elő, azonnal felvesszük a kapcsolatot a vásárlóval és tájékoztatjuk arról, hogy beszerezhető-e az adott termék és ha igen, akkor megközelítőleg mikorra várható.
Az elküldött megrendelés megérkezését, a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően, kötelesek vagyunk 48 órán belül visszaigazolni részedre. Legkésőbb az ajánlat megérkezését követő 48 órán belül automatikus visszaigazoló e-mail útján visszaigazoljuk, hogy megrendelésedet a rendszerünk rögzítette. Az automatikus visszaigazoló email megérkezésével érvényes szerződés jön létre.
A visszaigazoló e-mail tartalmazza a regisztráció során megadott adataidat, a rendelési adatokat, a megrendelt termék adatait, a rendelés sorszámát valamint ezen felül a rendeléssel kapcsolatos megjegyzéseidet, a választott fizetési és szállítási módot.
Amennyiben a visszaigazolás, az ajánlat elküldésétől számított 48 órán belül nem érkezik meg hozzád, mentesülsz az ajánlati kötöttség alól és a továbbiakban nem vagy köteles megvásárolni a terméket.
Bizonyos esetekben előfordulhat, hogy az általunk küldött visszaigazoló email nem érkezik meg hozzád. Ilyen esetben kérjük, hogy vedd fel velünk a kapcsolatot, hiszen a visszaigazolás kézbesítésének hiányát okozhatja egy rosszul megadott e-mail cím, vagy a postafiókodhoz tartozó tárhely telítettsége is vagy akár rendszerhiba.
2.6. Regisztráció nélküli vásárlás
A Webáruház tartalmának minden része illetve a vásárlás is elérhető mindenki számára. De ha úgy döntesz, hogy saját fiókot hozol létre, ezzel a megrendeléseidet követheted rendszerünkben, úgy a regisztráció lehetséges.
Amennyiben regisztrálni szeretnél, azt egy féle módon teheted meg:

  1. a Webáruház kezdő oldalának jobb felső sarkában található „Belépés” gombra kattintva indíthatod el a regisztrációs folyamatot.
  2. A regisztráció során a következő adatok megadása kötelező:
  • Vezetéknév
  • Keresztnév
  • E-mail cím
  • Szállítási cím
  • Számlázási cím
  • Telefonszám (Lehetőleg mobilszámot adj meg. Keresni fogunk az átvétel előtt)
  • Jelszó
  • Jelszó megerősítése

A regisztráció feltétele az ÁSZF elfogadása.
Az adatok helyes és hiánytalan kitöltését a rendszer hibaüzenetekkel segíti és amennyiben valamilyen kötelezően kitöltendő mezőt üresen hagytál, akkor a rendszer erről tájékoztat.
A regisztráció befejeztével, a rendszer automatikusan küld egy visszaigazoló e-mailt a regisztrációd sikerességéről.
Kérjük, azt a telefonszámot illetve e-mail címed add meg, melyen megrendeléseddel kapcsolatban el tudunk érni, illetve melyen a futárszolgálat értesíteni tud majd csomagod pontos érkezéséről!
Ha a regisztráció során, hiányos, hibás vagy téves adatokat adtál meg, az abból eredő bárminemű kárért, vagy az ebből adódó szállítási késedelemért a felelősség kizárólag Téged terhel. Ilyen esetben nem vagyunk kötelesek a rendelést teljesíteni, ha pedig rosszul megadott adatok miatt sor kerül a kiszállításra, annak költsége Téged terhel.
A felhasználói fiók hozzáférési adataiért (így különösen a jelszó) titokban tartásáért kizárólag Te vagy a felelős, ezért amennyiben tudomást szerzel arról, hogy a regisztráció során megadott jelszavadhoz jogosulatlan harmadik személy hozzájuthatott, köteles vagy azt haladéktalanul megváltoztatni, ha pedig feltételezhető, hogy a harmadik személy a jelszó használatával bármilyen módon visszaél, köteles vagy arról egyidejűleg értesíteni minket.
A regisztrációval vállalod, hogy a regisztráció során megadott személyes adataidat szükség szerint frissíted annak érdekében, hogy azok időszerűek, teljesek és a valóságnak megfelelőek legyenek.
Adataidat természetesen bizalmasan kezeljük, harmadik fél számára nem adjuk ki. Az adatvédelemmel kapcsolatos tájékoztatónkat ITT megtalálod.
Jogosult vagy a regisztrációd törlését kérni e-mail címre küldött üzenettel, vagy te is törölheted a profilodat az erre szolgáló ikonnal  Az üzenet megérkezését követően haladéktalanul gondoskodunk a regisztrációd törléséről. Felhasználói adataid a törlést követően azonnal eltávolításra kerülnek a rendszerből; ez azonban nem érinti a már leadott rendelésekhez kapcsolódó adatok és dokumentumok megőrzését, nem eredményezi ezen adatok törlését.
2.7. Termék ára

A termékek mellett feltüntetett ár bruttóban értendő, mely ár tartalmazza az Általános Forgalmi Adót.
Nem vállalunk azonban felelősséget a gondosságunk ellenére és/vagy a rendszer hibájából eredően hibásan feltüntetett árért, illetve a nyilvánvalóan téves, a termék közismert nagyságrendű árától jelentősen eltérő, irreális árra (0 Ft). Ilyen esetekben nem vagyunk kötelesek a terméket a weboldalon hibásan feltüntetett áron értékesíteni vásárlóink részére. Hibás ár feltüntetése esetén, azonnal e-mailben tájékoztatjuk a vásárlót arról, hogy a termék mellett feltüntetett ár hibás és felajánljuk neki a termék valós áron történő megvásárlásának lehetőségét. Ilyen esetben a vásárló eldöntheti, hogy megrendeli valós áron a terméket vagy minden hátrányos jogkövetkezmény nélkül lemondja a megrendelést.
2.8. Szállítási mód kiválasztása
A kiválasztott termékek kosárba helyezését követően kiválaszthatod az általad kívánt szállítási módot. Választásod szerint kérheted a termék kiszállítását, vagy a személyes átvételt üzletünkben a jelölő box-ra kattintással.
A rendeléseket a Webáruház általában 1-2 munkanapon belül tudja teljesíteni, amennyiben az adott termék raktáron van. A Webáruház törekszik a szállítási határidő betartására, azonban nem felel azért, ha a termék melletti kiszállítási vagy személyes átvétel dátumot nem tudja tartani. Az esetleges késedelem esetén a Webáruház törekszik, de nem köteles a vásárlót értesíteni.
2.8.1. Házhoz szállítás futárszolgálattal:

Megrendelésedet A  futárszolgálat szállítja házhoz.

Amennyiben a megrendelés teljes összege nem haladja meg a bruttó 10.000 Ft-os értékhatárt, úgy a házhozszállítás díja bruttó Ft, amennyiben a megrendelés összege meghaladja a 10.000 Ft-ot, akkor a házhozszállítás díjmentes.

A kézbesítés munkaidőben, általában 8 és 17 óra között történik, ezért szállítási címként mindenképpen olyan címet adj meg, ahol napközben tartózkodik az, aki átveszi majd a csomagot.
Ha a futár nem talál senkit a megadott címen, értesítést hagy, az ott megadott telefonszámon érdeklődhetsz a diszpécsertől a csomagról. A futár a rákövetkező napon újra megkísérli a kiszállítást. Ha másodszorra is sikertelen a kiszállítás, akkor az árut a futárszolgálat visszahozza telephelyünkre, és a megrendelést töröljük.
A termék futártól való átvételével illetve az átvételt igazoló dokumentum aláírásával a termék mennyiségi és minőségi átvétele megtörténik. Ez annyit jelent, hogy az átvételt követően kizárólag elállási jogoddal élhetsz, ezért a kiszállítást végző személy távozása után utólag mennyiségi és minőségi reklamációt nem áll módunkban elfogadni. Az átvételt igazoló dokumentum aláírásával ugyanis elismered, hogy az átvett csomag mind külsőleg, mind pedig tartalmát illetően megfelel a megrendelésedben foglaltaknak. (nem hiányos a csomag tartalma, nem sérült a csomagolás vagy a termék, az a termék van benne, amit megrendeltél)
Ha az átvétel során sérülést tapasztalsz a terméken vagy a csomagoláson, a sérülésekről, a futártól kérd jegyzőkönyv felvételét. Amennyiben az átvételkor láthatóan sérült a csomagolás vagy a termék, és a sérülés az áru átvételét megelőzően keletkezett, a termék visszavételét, illetve cseréjét díjmentesen biztosítjuk. Az átvételt követően észlelt sérülésért felelősséget nem vállalunk.
Alapértelmezett szállítási és számlázási címnek a regisztráció során (ha regisztráltál már nálunk) megadott címedet tekintjük, azonban lehetőséged van az új cím megadására az „profil” alatt.
Ha vendégként (regisztráció nélkül) szeretnél vásárolni nálunk, úgy a kosár 1. oldalán tudod beírni a szállításhoz szükséges adatokat!
2.8.2. Személyes átvétel
Webáruházunkban vásárolt termékek esetén személyes átvételre minden esetben e-mail vagy telefon értesítés után van lehetőség. A megrendelt termékek az értesítést követő 3 munkanapig átvehetőek.  Kérlek vedd figyelembe, hogy boltjaink csak átvételi pontként szolgálnak, a webáruházban megrendelt termékeket annak készleteiből azonnal nem tudjuk kiszolgálni.

A személyes átvétel helyei:

2840 Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 17.

Nyitva tartás: H-P:09 – 17 h  , Szo:09-12 h

A személyes átvétel előnye, hogy csak a megrendelt termékek árát kell kifizetned, a számla semmilyen egyéb költséget nem tartalmaz. Szállítási díjat vagy kezelési költséget ebben az esetben természetesen nem számítunk fel.

Személyes átvétel során készpénzzel fizethetsz nálunk.

Személyes átvétel esetén további nézelődésre is van lehetőség boltjainkban, de kérlek, vedd figyelembe, hogy az árak, az akciók és a kínálat eltérhetnek egymástól.

2.8.3. Fizetési mód kiválasztása

Szállítási módtól függően a következő lehetőségek közül választhatsz:

2.8.4. Személyes átvétel esetén, készpénzben:

Személyes átvétel esetén készpénzben tudsz fizetni az 1. pontban megjelölt boltjainkban.

2.8.6. Banki átutalás (előre)
A megrendelés összegét a megrendelés leadása után utalással tudod kiegyenlíteni.
Kérjük, vedd figyelembe, hogy az összeg elutalására a megrendelés leadása után a weboldalon feltüntetett csak pár naptári napig van lehetőséged. Amennyiben ez idő alatt nem érkezik meg az összeg a megadott bankszámlára, úgy sajnálattal törlődik a megrendelés.
Kérjük az átutalás Megjegyzés rovatába tüntesd fel a megrendelés számát:
(a visszaigazoló e-mailben található)
Banki átutalás esetén, csak abban az esetben szállítjuk ki a csomagot, amikor az általad elutalt összeg a bankszámlánkra megérkezik.
Akkor válaszd ezt a módot, ha nem sürgős a csomag, mert tapasztalataink alapján a banki tranzakció akár 1-2 napot is igénybe vehet. A csomagot pedig csak abban az esetben tudjuk átadni vagy kiszállítani részedre, ha az összeg a bankszámlánkon van.
2.8.7. Utánvét

Megrendelésedet futárszolgálat szállítja házhoz.

A házhozszállítás díjai a következők: Amennyiben a megrendelés teljes összege nem haladja meg a bruttó 10.000 Ft-os értékhatárt, úgy a házhozszállítás díja bruttó  Ft, amennyiben a megrendelés összege meghaladja a 10.000 Ft-ot, akkor a házhozszállítás díjmentes.

A megrendelés ellenértékét a csomag átvételekor a futárnak kell kifizetned, ezért kérlek, ha ezt a fizetési módot választod, ezekre nagyon figyelj:

  1. legyen Nálad a megrendelt termék(ek) ellenértéke készpénzben. A futár csak ebben az esetben tudja átadni Neked a megrendelést.
  2. legyen valaki a megadott szállítási címen és legyen bekapcsolva a mobiltelefonod, hogy a csomagod biztosan célba érjen!
  3. Legkésőbb a csomagkézbesítés reggelén a futárszolgálat SMS-ben és e-mailben fog értesíteni a szállítás várható idejéről.

2.9. Megrendelés elküldése
Az összegző felületen ellenőrizheted az általad kiválasztott termékeket, azok darabszámát, a fizetendő végösszeget, valamint a szállítási költséget. A felület jobb oldalán láthatod az általad megadott szállítási, számlázási címet és fizetési módot, valamint a megadott elérhetőségeidet vagy további elérhetőséget is megadhatsz.
Az összegző táblázat alatt található „Megjegyzés” rovatba írhatsz minden olyan információt, ami pl. a szállításnál fontos lehet. Például, ha valaki más veszi át a csomagot, mindenképpen add meg az illető személy nevét és elérhetőségét, vagy ha a munkahelyedre kérted a kiszállítást, kérjük, hogy mindenképp add meg a Cég nevét is!
A vásárlás leadásához is szükséges, hogy megismerd és elfogadd jelen ÁSZF feltételeit is, melynek elfogadását a jelölő mező bejelölésével ismered el.
Ha mindent rendben találtál a megrendeléseddel, akkor a „Megrendelés elküldése” gombra kattintva küldheted el azt számunkra.
A vásárlás befejeztével a rendszer automatikusan küld egy visszaigazoló e-mailt, mely csak a megrendelés leadásának sikerességét igazolja, ez egyelőre nem a megrendelés visszaigazolása.
Tájékoztatunk, hogy minden egyes rögzített megrendelést webáruházunk külön megrendelésként kezel, így az egymás után azonos vásárlónak és címre leadott megrendelések külön kerülnek kiszállításra. Így a szállítási díj is minden megrendelésnél külön kerül felszámításra.
Ha már leadtad a megrendelést, de a csomag tartalmát módosítani szeretnéd, úgy haladéktalanul lépj kapcsolatba az ügyfélszolgálattal, így – megrendelés státuszától függően, azaz a csomag futárszolgálatnak történő átadását megelőzően – még módosítható a megrendelés.
Az elküldött megrendelés megérkezését, a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően, kötelesek vagyunk 48 órán belül visszaigazolni részedre. Legkésőbb az ajánlat megérkezését követő 48 órán belül automatikus visszaigazoló e-mail útján visszaigazoljuk, hogy megrendelésedet a rendszerünk rögzítette. Az automatikus visszaigazoló email megérkezésével érvényes szerződés jön létre.
A visszaigazoló e-mail tartalmazza a regisztráció során megadott adataidat, a rendelési adatokat, a megrendelt termék adatait, a rendelés sorszámát valamint ezen felül a rendeléssel kapcsolatos megjegyzéseidet, a választott fizetési és szállítási módot.
Amennyiben a visszaigazolás, az ajánlat elküldésétől számított 48 órán belül nem érkezik meg hozzád, mentesülsz az ajánlati kötöttség alól és a továbbiakban nem vagy köteles megvásárolni a terméket.
Bizonyos esetekben előfordulhat, hogy az általunk küldött visszaigazoló email nem érkezik meg hozzád. Ilyen esetben kérjük, hogy vedd fel velünk a kapcsolatot, hiszen a visszaigazolás kézbesítésének hiányát okozhatja egy rosszul megadott e-mail cím, vagy a postafiókodhoz tartozó tárhely telítettsége is vagy akár rendszerhiba.
2.10. Megrendelés lemondása
Amennyiben egy beszerzés alatt álló tételt szeretnél lemondani, ezt kérjük ügyfélszolgálatunknak vagy e-mailben (hello@fanatics.hu) 1 munkanapon belül jelezd. Amennyiben a megrendelés lemondása kiszámlázás és kiszállítás után történt, abban az esetben a szállítási díj Téged fog terhelni.
2.11. Adatbeviteli hibák javítása
A megrendelés elküldését megelőzően bármikor változtatni tudsz a megrendeléseden.
Ha elküldted megrendelésedet és a visszaigazoló e-mailben hibát (több termék rendelése, hibás szállítási cím, rossz termék megrendelés stb.) veszel észre rendeléseddel kapcsolatban, kérjük, hogy haladéktalanul vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy a hibát a lehető legrövidebb időn belül orvosolni tudjuk, annak érdekében, hogy ne kerülhessen sor nem kívánt rendelés teljesítésére.
2.12. Kiszállítás díja

A vételár és a szállítási díj megrendeléskor történő kiegyenlítésén kívül lehetőség van a megrendelés utánvéttel történő készpénzes kifizetésére is. Ebben az esetben a szállítmányért fizetendő összeget a futár veszi át kézbesítéskor.

A termékek szállítási határideje a megrendelés visszaigazolásától számított legfeljebb tizenöt munkanap. Amennyiben a kiszállítás ezen határidőn belül nem tud megvalósulni, a Szolgáltató tájékoztatja a Vásárlót, és egyeztetnek a megrendelés teljesítésének további menetéről.
A házhozszállítás díjai a következők: Amennyiben a megrendelés teljes összege nem haladja meg a bruttó 10.000 Ft-os értékhatárt, úgy a házhozszállítás díja bruttó Ft, amennyiben a megrendelés összege meghaladja a 10.000 Ft-ot, akkor a házhozszállítás díjmentes. A házhozszállításhoz a termékeket a Szolgáltató munkatársa csomagolja be, amely szolgáltatásért külön díj nem kerül felszámításra.
A Vásárló köteles a csomagot kézbesítéskor a futár előtt megvizsgálni, és a termékeken, csomagoláson észlelt esetleges sérülés esetén köteles jegyzőkönyv felvételét kérni, sérülés esetén a csomagot nem köteles átvenni. Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt a Szolgáltató nem fogad el!
Tájékoztatunk, hogy minden egyes rögzített megrendelést webáruházunk külön megrendelésként kezel, így az egymás után azonos vásárlónak és címre leadott megrendelések külön kerülnek kiszállításra. Így a szállítási díj is minden megrendelésnél külön kerül felszámításra.
2.13. Telefonos megrendelés

Szolgáltató rendelést kizárólag a webáruházon keresztül fogad el.

Kizárólag rendkívüli helyzet (webáruház technikai probléma, weboldal elérhetetlenség) esetén van lehetőség emailen vagy telefonon rendelni.

Elállási/felmondási jog

Jogosult vagy indokolás nélkül elállni e szerződéstől 14 napon belül. Hasonlóképpen, ha a szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetén a szerződés teljesítése megkezdődött, jogosult vagy 14 napon belül indokolás nélkül felmondani a szerződést.
Az elállási/felmondási határidő
a) szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetén: a szerződés megkötésének napjától számított 14 nap elteltével jár le;
b) termék adásvételére irányuló szerződés esetén: attól a naptól számított 14 nap elteltével jár le, amelyen Te vagy az általad megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy a terméket átveszi;
c) több termék szolgáltatásakor: attól a naptól számított 14 nap elteltével jár le, amelyen Te vagy az általad megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy az utolsó terméket átveszi;
d) több tételből vagy darabból álló termék szolgáltatásakor: amelyen Te vagy az általad megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy az utolsó tételt vagy darabot átveszi;
Ha elállási/felmondási jogoddal élni kívánsz, elállási/felmondási szándékodat tartalmazó egyértelmű nyilatkozatodat köteles vagy eljuttatni (például postán, telefaxon vagy elektronikus úton küldött levél útján) a Szolgáltató részére, illetve megtenni a Szolgáltató felé.
A Szolgáltató elérhetőségei
Cím: 2840 Oroszlány, Várdomb u. 43.
Tel: +36 30 520 8122

E-mail: hello@fanatics.hu
Ebből a célból felhasználhatod az elállási/felmondási nyilatkozatmintát is.
Határidőben gyakorolod elállási/felmondási jogodat, ha a fent megjelölt határidő lejárta előtt elküldöd elállási/felmondási nyilatkozatodat.
Elállási szándékodat írásban, e-mailben vagy postai levél útján, közölheted velünk.
Ne feledd elállási jogoddal személyes átvétel esetén is élhetsz!
Postai úton történő jelzés alkalmával a postára adás dátumát, e-mail értesítés esetén az e-mail küldésének időpontját vesszük figyelembe a határidő számítás szempontjából. Kérjük, hogy leveledet ajánlott küldeményként add postára, hogy egyértelműen bizonyítható legyen a feladás dátuma.

Kérjük, figyelj arra, hogy a visszaküldött termék – amennyiben méret vagy szín problémák miatt történik a visszaküldés -, lehetőség szerint gyári csomagolásban legyen, hiszen ezt még utána értékesíteni szeretnénk. Ha már felbontottad a termék csomagolását, akkor ügyelj arra, hogy a csomagolás részei, a termék és annak tartozékai, valamint a leírása is sértetlen állapotban legyen. Ezek hiányában a Gulyás Ildikó E.V. nem veszi vissza cserére a terméket. Sérült vagy hiányos termékek értékcsökkentnek minősülnek, a cipősdoboz nem használható postai csomagolóanyagként! Ilyen esetekben a sérülésért 3.000 Ft értékcsökkenést számítunk fel.

Az elállás/felmondás joghatásai

Ha elállsz ettől a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb az elállási nyilatkozatodnak kézhezvételétől számított 14 napon belül visszatérítjük az általad teljesített valamennyi ellenszolgáltatást, ideértve a fuvarozási költséget is (kivéve azokat a többletköltségeket, amelyek amiatt merültek fel, hogy az általunk felkínált, legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választottál). A visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmazunk, kivéve, ha más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulásodat adod; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag semmilyen többletköltség nem terheli Téged. A visszatérítést mindaddig visszatarthatjuk, amíg vissza nem kaptuk a terméket.
Ha a szerződés alapján terméket vettél át, köteles vagy számunkra a terméket indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatnak közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni vagy átadni. A határidő betartottnak minősül, ha a 14 napos határidő letelte előtt elküldöd a terméket.
A termék visszaküldésének közvetlen költségét Te viseled.
Felelősségre vagy vonható a termékben bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használat miatt következett be.
Szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében, ha kérted, hogy a felmondási határidőn belül kezdődjön meg a szolgáltatás teljesítése, felmondása esetén köteles vagy megtéríteni számunkra a szerződés megszűnésének időpontjáig arányosan teljesített szolgáltatásért járó összeget. Hasonlóképpen visszatérítjük az általad nyújtott ellenszolgáltatás azon részét, amely meghaladja az általunk nyújtott szolgáltatás ellenértékét.
Elérhetőségeink, ahol a vásárlástól való elállási szándékodat bejelentheted:
Címünk: Gulyás Ildikó 2840 Oroszlány, Várdomb u. 43.
Tel: +36 30 520 8122
E-mail: hello@fanatics.hu
Kérjük, figyelj arra, hogy a visszaküldött termék, amennyiben méret vagy szín problémák miatt történik a visszaküldés, lehetőség szerint gyári csomagolásban legyen, hiszen ezt még utána értékesíteni szeretnénk. Vagy ha már felbontottad a termék csomagolását, akkor ügyelj arra, hogy a csomagolás részei, a termék és annak tartozékai, valamint a leírása is sértetlen állapotban legyen. Ezek hiányában a Gulyás Ildikó E.V.. nem veszi vissza cserére a terméket. Sérült vagy hiányos termékek értékcsökkentnek minősülnek, a cipősdoboz nem használható postai csomagolóanyagként! Ilyen esetekben a sérülésért 3.000 Ft értékcsökkenést számítunk fel.
A visszaküldött termék árát a szállítási díjjal együtt (ha volt) haladéktalanul, de legkésőbb 14 napon belül visszautaljuk számodra. A visszatérítés vonatkozik a termék, vásárló részére történő kiszállítási költségekre is, kivéve, ha az elállással érintett termékkel együtt más olyan termék is kiszállításra került, amely tekintetében a vásárló nem élt elállási jogával.
Kérjük, hogy a küldeményt ne utánvéttel küldd el részünkre, ezeket a csomagokat nem áll módunkban átvenni. A termékeket lehetőség szerint ajánlott küldeményként juttasd vissza a címünkre, hogy biztosan megérkezzen.
Címünk, ahol a csomagokat várjuk: Gulyás Ildikó E.V. 2800 Tatabánya Tatai út 16

Kellékszavatosság

Az összes árucikkre, mely webáruházunkban található, a hazai törvényeknek megfelelően, továbbá a gyártó és a forgalmazó által biztosított garanciális feltételek szerint jár el.

A Szolgáltató (a továbbiakban: vállalkozás) hibás teljesítése esetén a vállalkozással szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthetsz a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint.

Az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhetsz:
Kérhetsz kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül az általad választott igény teljesítése lehetetlen vagy a vállalkozás számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérted, illetve nem kérhetted, úgy igényelheted az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a vállalkozás költségére Te is kijavíthatod, illetve mással kijavíttathatod vagy – végső esetben – a szerződéstől is elállhatsz.
Választott kellékszavatossági jogodról egy másikra is áttérhetsz, az áttérés költségét azonban Te viseled, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a vállalkozás adott okot.

Köteles  vagy a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni. Ugyanakkor felhívjuk a figyelmedet, hogy a szerződés teljesítésétől számított két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogaidat már nem érvényesítheted. Használt dolog esetén ez a határidő legfeljebb három hónap.

A vállalkozással szemben érvényesítheted kellékszavatossági igényedet.

A teljesítéstől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha igazolod, hogy a terméket, illetve a szolgáltatást a vállalkozás nyújtotta. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már Te vagy köteles bizonyítani, hogy az általad felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

Termékszavatosság

Ingó dolog (termék) hibája esetén – választásod szerint – a kellékszavatossági pontban meghatározott jogodat vagy termékszavatossági igényedet érvényesítheted.

Termékszavatossági igényként kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheted.

A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek

Termékszavatossági igényedet kizárólag az ingó dolog forgalmazójával szemben gyakorolhatod. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Neked kell bizonyítanod.

A forgalmazó kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:

  • a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy
  • a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető, vagy
  • a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.

A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.
Felhívjuk figyelmedet, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthetsz. Termékszavatossági igényednek eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényedet a gyártóval szemben érvényesítheted.

Jótállás

Ha a vállalkozás jogszabály vagy szerződés alapján jótállásra köteles, hibás teljesítés esetén, ha szerződése ilyen kikötést tartalmaz, annak alapján a vállalkozás jótállásra köteles.

A szerződésben vagy jogszabályban meghatározott jogok illetnek meg a szerződésben vagy jogszabályban meghatározott határidőn belül.

A vállalkozás jótállási kötelezettsége alól csak abban az esetben mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett.
Felhívjuk a figyelmedet, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és jótállási igényt, illetve termékszavatossági és jótállási igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthetsz, egyébként viszont a jótállásból fakadó jogok a kellék- és termékszavatossági pontokban meghatározott jogosultságoktól függetlenül megilletnek.

Panaszkezelés rendje

A Webáruházunk célja, hogy valamennyi megrendelést megfelelő minőségben, a megrendelő teljes megelégedettsége mellett teljesítsen. Amennyiben a Vásárlónak mégis valamilyen panasza van a szerződéssel vagy annak teljesítésével kapcsolatban, úgy panaszaidat a Kapcsolat menüpontban található e-mail címen, vagy levél útján is közölheted.
A Szolgáltató a szóbeli panaszt azonnal megvizsgálja, és szükség szerint orvosolja. Ha a Vásárló a panasz kezelésével nem ért egyet, a Szolgáltató a panaszról és az azzal kapcsolatos álláspontjáról haladéktalanul jegyzőkönyvet vesz fel, s annak egy másolati példányát átadja a Vásárlónak. Ha a panasz azonnali kivizsgálása nem lehetséges, a Szolgáltató a panaszról jegyzőkönyvet vesz fel, s annak egy másolati példányát átadja a Vásárlónak.
Az írásbeli panaszt a Webáruházunk harminc napon belül írásban megválaszolja. A panaszt elutasító álláspontját megindokolja. A válasz másolati példányát 3 évig megőrzi, s azt az ellenőrző hatóságoknak kérésükre bemutatja.
A Vásárló panasszal fordulhat a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósághoz is:
Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság
Cím: 1088 Budapest, József krt. 6.
Levelezési cím: 1428 Budapest, Pf. 20.
GPS-koordináták: X 19,071 Y 47,496
Központi telefonszám: +36/1/459-4800
Faxszám: +36/1/210-4677
E-mail: nfh@nfh.hu
A panasz elutasítása esetén a fogyasztó a megyei (fővárosi) kereskedelmi és iparkamarák mellett működő békéltető testület eljárását is kezdeményezheti:
Komárom-Esztergom Megyei Békéltető Testület 

2800 Tatabánya Fő tér 36.
Telefonszám: 0634/513-010/36-os mellék

E-mail: bekeltetes@kemkik.hu

Online vitarendezési platformra mutató elektronikus link: http://ec.europa.eu/odr

Panaszügyintézés és ügyfélszolgálat
A Webáruház működésével, megrendelési, és szállítási folyamattokkal illetőleg a termékekkel kapcsolatosan felmerülő bármilyen kérdésed esetén az alább feltüntetett elérhetőségeken keresztül tudsz velünk kapcsolatba lépni.
E-mail cím: hello@fanatics.hu

Tel: +36 30 520 8122

Adatkezelési tájékoztató

7.1. A Szolgáltató célja, hogy a lehető legteljesebb mértékben biztosítsa a weboldalon regisztrált felhasználók személyes adatainak védelmét.
7.2. A Szolgáltató tevékenységét látogatói és ügyfelei személyiségi jogainak védelmével,
a vonatkozó jogszabályok, így különösen a Polgári Törvénykönyv, valamint az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról; szóló 2011. évi CXII. törvény (továbbiakban: Atv.) rendelkezéseinek betartásával végzi. Felhívjuk a figyelmet, hogy a személyes adatok megadása a Webáruházban önkéntes, és az adatkezeléshez a felhasználási feltételek elfogadásával egyidejűleg a felhasználó hozzájárul. Abban az esetben, ha a felhasználó egy másik személy megbízásából jár el, akkor az ő felelőssége az érintett személy beleegyezésének megszerzése adatainak közléséhez. Cselekvőképtelen és korlátozottan cselekvőképes személyek nyilatkozatához a törvényes képviselő előzetes hozzájárulása szükséges, kivéve olyan szolgáltatásokhoz tartozó adatkezeléseket, amelyek mindennapi életben tömegesen előforduló ügyletet céloz.
7.3. Adatkezelés regisztráltak esetében
A Webáruházban elérhető szolgáltatások igénybevételéhez nem feltétlenül szükséges a regisztráció. Abban az esetben, ha egy vásárlás regisztrációval jön létre, úgy az adatokat az alábbi módon kezeljük.
A vásárlásnál megadott adatokat a Szolgáltató csak célhoz kötötten, a szolgáltatás nyújtásához és a vásárlókkal való kapcsolattartáshoz szükséges módon és mértékben, a törvényes feltételeknek megfelelően kezeli. Az adatkezelés jogalapja az érintett hozzájárulása. A személyes adatok megadásakor a jelen felhasználási feltételek elfogadásával a felhasználók beleegyeznek abba, hogy adataikat a szolgáltatás teljesítése érdekében a Szolgáltató felhasználja. A Szolgáltató a birtokába került személyes adatokat kizárólag az ügyfél által azok megadásakor ismert célra használja, más, harmadik személy részére külön hozzájárulás nélkül nem adja tovább és nem teszi hozzáférhetővé, azokat elkülönítve és titkosítva tárolja. Amennyiben a felhasználó a Webáruházban vásárolt termékek futárszolgálattal történő kézbesítését választja, úgy hozzájárul ahhoz, hogy a kézbesítés érdekében az ahhoz szükséges adatokat Üzemeltető a futárszolgálat részére átadja. Az adatokhoz a Webáruház munkaviszonyban álló munkatársai férhetnek hozzá.
Az adatkezelés célja, hogy az érintettek, mint vásárlók megrendeléseit a Szolgáltató teljesíteni tudja, illetve egyes adatok kezelésének a felhasználói –vásárlói élmény növelése, különösen hírlevél megküldése útján. Az adatkezelésselérintett adatok köre:
– név (kereszt- és vezetéknév),

– email cím,

– lakcím, számlázási cím

– telefonszám
Az adatkezelés időtartama: a regisztrációs fiók törlésének érintett általi törlésének kezdeményezéséig, vásárlás esetén a számlázási adatok tekintetében a jogszabályok által előírt kötelező megőrzési ideig.
Egyéb rendelkezések:
Jogosultak vagyunk a jelen ÁSZF-et a vásárlóink előzetes tájékoztatása mellett, egyoldalúan is módosítani. A módosított rendelkezések a hatályba lépést követően a Webáruház első használata alkalmával válnak hatályossá veled szemben, a módosítást követő megrendelésekre vonatkozóan.
Jogosultak vagyunk továbbá arra, hogy bármikor, bármilyen változtatást, javítást hajtsunk végre a Webáruházban vásárlóinak előzetes figyelmeztetése nélkül, továbbá fenntartjuk a jogot, hogy a Webáruházat más domainnév alá helyezzük át.
Ha a Webáruházban kifogásolható tartalmat észlelsz, kérjük, hogy azt haladéktalanul jelezd felénk, és ha jóhiszemű eljárásunk során a jelzést megalapozottnak találjuk, az információ haladéktalanul törlésére kerül, vagy azt módosítjuk.
Szerzői jog
A Webáruház szerzői jogvédelem alatt áll. A Gulyás Ildikó E.V. a szerzői jogi jogosultja a Webáruházon keresztül elérhető szolgáltatások nyújtása során megjelenített valamennyi tartalomnak: bármely szerzői műnek, illetve más szellemi alkotásnak (ideértve többek közt valamennyi grafikát és egyéb anyagokat, a Webáruház felületének elrendezését, szerkesztését, a használt szoftveres és egyéb megoldásokat, ötletet, megvalósítást, képet, szöveget).
A Webáruház tartalmának valamint egyes részeinek merevlemezre ssd-re, usb-re, sd kártyára mentése vagy kinyomtatása saját felhasználás céljából engedélyezett.
A saját felhasználáson túli felhasználás – pl. adatbázisban történő tárolására, továbbadás, közzé vagy letölthetővé tétel, kereskedelmi forgalomba hozatal – kizárólag előzetes írásbeli engedélyünkkel lehetséges.
Hírlevél
A felhasználóknak módjuk van a regisztrációjuk alkalmával, illetve később, az oldal használata során a Szolgáltató hírlevelére feliratkozni. A hírlevélre való feliratkozás önkéntes. Feliratkozás esetén a felhasználó kifejezetten hozzájárul, hogy az általa megadott email címre tájékoztató és kifejezetten reklámcélú tartalmak kerüljenek továbbításra.
A hírlevélről a felhasználó bármikor leiratkozhat a személyes profiljában, vagy minden hírlevél végén található leiratkozás linkkel.
Felhasználási feltételek elfogadása
A Webáruház használatával Ön kijelenti, hogy a felhasználási feltételeket megértette, azokat tudomásul vette, és az oldal használatának feltételeként elfogadja.

WEBSHOP

 

Adatkezelési tájékoztató
ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

Gulyás Ildikó E.V. által a https://fanatics.hu web-címen üzemeltetett webshop látogatói számára

 

Oroszlány, 2019.11.11.

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

Gulyás Ildikó E.V. által a https://fanatics.hu web-címen üzemeltetett webshop látogatói számára

Az adatkezelési tájékoztató tartalma, megismerése és elfogadása

Ezen adatkezelési tájékoztató a Gulyás Ildikó E.V. által a https://fanatics.hu web-címen üzemeltetett webshop látogatói számára készült, abból a célból, hogy tájékoztatást adjon a webshoppal kapcsolatban megvalósuló személyes adatkezelések körülményeiről, valamint az érintetteket e vonatkozásban megillető jogokról

Amennyiben az e weboldalon elérhető egyes szolgáltatások esetében eltérő adatvédelmi szabályok vannak érvényben, úgy ezen szabályokról az adott szolgáltatást igénybe vevő látogatókat, egyértelmű figyelemfelhívással, és ezzel egyidejűleg külön adatvédelmi tájékoztató elérhetővé tételével értesíti az adatkezelő.

A regisztráció és/vagy megrendelés, valamint kapcsolati formról történő üzenetküldés során, az ezzel kapcsolatos jelölőnégyzet kipipálásával a webshop felhasználója egyértelműen kijelenti, hogy ezen – felhasználáskor hatályos - adatkezelési tájékoztató tartalmát megismerte, az abban foglaltakat elfogadja, a személyes adatainak kezeléséhez önként, külső ráhatás és kényszer nélkül hozzájárul.

A honlap felhasználója az üzenet / e-mail elküldésével, mint ráutaló magatartással hozzájárulását adja ahhoz, hogy a honlap üzemeltetője a részére küldött üzenetben / e-mailben szereplő személyes adatokat, az ezen adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint kezelje.

Az adatkezelő felhívja továbbá a webshop felhasználójának figyelmét, hogy harmadik személy személyes adatait kizárólag akkor továbbítsa a számára, ha erre vonatkozóan az érintettől egyértelmű és igazolható felhatalmazás áll rendelkezésére, mivel harmadik személy adatainak, ilyen módon történő kezelésére az adatkezelő nem rendelkezik törvényes jogalappal. A törvényes jogalap nélkül az adatkezelő nem folytat adatkezelést, így a részére megfelelő jogosultság híján megküldött személyes adatokat késedelem nélkül és véglegesen törli.

  • Az adatkezelő megnevezése, azonosító adatai és elérhetősége

Megnevezés: Gulyás Ildikó E.V.

Székhely: 2840 Oroszlány, Bokodi út 9.

E-mail cím: hello@fanatics.hu

Telefonszám: +36 30 520 8122

Vezető tisztségviselő: Gulyás Ildikó

Adószám: 72941814-1-31

Webtárhely szolgáltató: UNAS Online Kft., H-9400 Sopron, Kőszegi út 14.

  • A tájékoztatóban szereplő alapfogalmak

Érintett: bármely információ alapján azonosított vagy azonosítható természetes személy.

Azonosítható természetes személy: az a természetes személy, aki közvetlen vagy közvetett módon, különösen valamely azonosító, például név, azonosító szám, helymeghatározó adat, online azonosító vagy a természetes személy fizikai, fiziológiai, genetikai, szellemi, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára vonatkozó egy vagy több tényező alapján azonosítható.

Személyes adat: az érintettre vonatkozó bármely információ.

Különleges adat: a személyes adatok különleges kategóriáiba tartozó minden adat, azaz a faji vagy etnikai származásra, politikai véleményre, vallási vagy világnézeti meggyőződésre vagy szakszervezeti tagságra utaló személyes adatok, valamint a genetikai adatok, a természetes személyek egyedi azonosítását célzó biometrikus adatok, az egészségügyi adatok és a természetes személyek szexuális életére vagy szexuális irányultságára vonatkozó személyes adatok.

Egészségügyi adat: egy természetes személy testi vagy szellemi egészségi állapotára vonatkozó személyes adat, ideértve a természetes személy számára nyújtott egészségügyi szolgáltatásokra vonatkozó olyan adatot is, amely információt hordoz a természetes személy egészségi állapotáról.

Bűnügyi személyes adat: a büntetőeljárás során vagy azt megelőzően a bűncselekménnyel vagy a büntetőeljárással összefüggésben, a büntetőeljárás lefolytatására, illetve a bűncselekmények felderítésére jogosult szerveknél, továbbá a büntetés-végrehajtás szervezeténél keletkezett, az érintettel kapcsolatba hozható, valamint a büntetett előéletre vonatkozó személyes adat.

Hozzájárulás: az érintett akaratának önkéntes, határozott és megfelelő tájékoztatáson alapuló egyértelmű kinyilvánítása, amellyel az érintett nyilatkozat vagy az akaratát félreérthetetlenül kifejező más magatartás útján jelzi, hogy beleegyezését adja a rá vonatkozó személyes adatok kezeléséhez.

Adatkezelő: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely – törvényben vagy az Európai Unió kötelező jogi aktusában meghatározott keretek között – önállóan vagy másokkal együtt az adat kezelésének célját meghatározza, az adatkezelésre (beleértve a felhasznált eszközt) vonatkozó döntéseket meghozza és végrehajtja, vagy az adatfeldolgozóval végrehajtatja.

Közös adatkezelő: az az adatkezelő, aki vagy amely – törvényben vagy az Európai Unió kötelező jogi aktusában meghatározott keretek között – az adatkezelés céljait és eszközeit egy vagy több másik adatkezelővel közösen határozza meg, az adatkezelésre (beleértve a felhasznált eszközt) vonatkozó döntéseket egy vagy több másik adatkezelővel közösen hozza meg és hajtja végre vagy hajtatja végre az adatfeldolgozóval.

Adatkezelés: az alkalmazott eljárástól függetlenül az adaton végzett bármely művelet vagy a műveletek összessége. Így különösen gyűjtése, felvétele, rögzítése, rendszerezése, tárolása, megváltoztatása, felhasználása, lekérdezése, továbbítása, nyilvánosságra hozatala, összehangolása vagy összekapcsolása, zárolása, törlése és megsemmisítése, valamint az adat további felhasználásának megakadályozása, fénykép-, hang- vagy képfelvétel készítése, valamint a személy azonosítására alkalmas fizikai jellemzők (pl. ujj- vagy tenyérnyomat, DNS-minta, íriszkép) rögzítése.

Adattovábbítás: az adat meghatározott harmadik személy számára történő hozzáférhetővé tétele.

Közvetett adattovábbítás: személyes adatnak valamely harmadik országban vagy nemzetközi szervezet keretében adatkezelést folytató adatkezelő vagy adatfeldolgozó részére továbbítása útján valamely más harmadik országban vagy nemzetközi szervezet keretében adatkezelést folytató adatkezelő vagy adatfeldolgozó részére történő továbbítása.

Nyilvánosságra hozatal: az adat bárki számára történő hozzáférhetővé tétele.

Adattörlés: az adat felismerhetetlenné tétele oly módon, hogy a helyreállítása többé nem lehetséges.

Adatkezelés korlátozása: a tárolt adat zárolása az adat további kezelésének korlátozása céljából történő megjelölése útján.

Adatmegsemmisítés: az adatot tartalmazó adathordozó teljes fizikai megsemmisítése.

Adatfeldolgozás: az adatkezelő megbízásából vagy rendelkezése alapján eljáró adatfeldolgozó által végzett adatkezelési műveletek összessége.

Adatfeldolgozó: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely – törvényben vagy az Európai Unió kötelező jogi aktusában meghatározott keretek között és feltételekkel – az adatkezelő megbízásából vagy rendelkezése alapján személyes adatokat kezel.

Adatállomány: az egy nyilvántartásban kezelt adatok összessége.

Harmadik személy: olyan természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely nem azonos az érintettel, az adatkezelővel, az adatfeldolgozóval vagy azokkal a személyekkel, akik az adatkezelő vagy adatfeldolgozó közvetlen irányítása alatt a személyes adatok kezelésére irányuló műveleteket végeznek.

EGT-állam: az Európai Unió tagállama és az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban részes más állam, továbbá az az állam, amelynek állampolgára az Európai Unió és tagállamai, valamint az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban nem részes állam között létrejött nemzetközi szerződés alapján az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban részes állam állampolgárával azonos jogállást élvez.

Harmadik ország: minden olyan állam, amely nem EGT-állam.

Adatvédelmi incidens: az adatbiztonság olyan sérelme, amely a továbbított, tárolt vagy más módon kezelt személyes adatok véletlen vagy jogellenes megsemmisülését, elvesztését, módosulását, jogosulatlan továbbítását vagy nyilvánosságra hozatalát, vagy az azokhoz való jogosulatlan hozzáférést eredményezi.

Profilalkotás: személyes adat bármely olyan – automatizált módon történő – kezelése, amely az érintett személyes jellemzőinek, különösen a munkahelyi teljesítményéhez, gazdasági helyzetéhez, egészségi állapotához, személyes preferenciáihoz vagy érdeklődéséhez, megbízhatóságához, viselkedéséhez, tartózkodási helyéhez vagy mozgásához kapcsolódó jellemzőinek értékelésére, elemzésére vagy előrejelzésére irányul.

Címzett: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely részére személyes adatot az adatkezelő, illetve az adatfeldolgozó hozzáférhetővé tesz.

Álnevesítés: személyes adat olyan módon történő kezelése, amely – a személyes adattól elkülönítve tárolt – további információ felhasználása nélkül megállapíthatatlanná teszi, hogy a személyes adat mely érintettre vonatkozik, valamint műszaki és szervezési intézkedések megtételével biztosítja, hogy azt azonosított vagy azonosítható természetes személyhez ne lehessen kapcsolni.

  • Az adatkezelés alapjául szolgáló jogszabályok
  • Magyarország Alaptörvénye, VI. cikk;
  • GDPR (Általános Adatvédelmi Rendelet - Az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete (2016. április 27.);
  • évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról (Info tv.);
  • A Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (Ptk.);
  • A számvitelről szóló 2000. évi C. törvény;
  • A fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény (Fogyv tv.);
  • A panaszokról és a közérdekű bejelentésekről szóló 2013.
  • Az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. tv. 13/A §-a.
  • A fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló 2008. évi XLVII. törvény ;
  • A gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény (Kiemelt figyelemmel a 6.§-a);
  • Az elektronikus információszabadságról szóló 2005. évi XC. törvény;
  • Az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény (Kiemelt figyelemmel a 155.§-a);
  • 16/2011. sz. vélemény a viselkedésalapú online reklám bevált gyakorlatára vonatkozó EASA/IAB-ajánlásról.
  • Az adatkezelő adatvédelmi irányelvei

Gulyás Ildikó E.V. – mint adatkezelő - azon belső folyamatait, melyek során magánszemélyek adatait kezeli, megfelelő technikai és szervezési intézkedések megtételével, úgy alakította ki, illetve úgy folytatja, hogy azok maradéktalanul megfeleljenek a GDPR valamint az Info törvény rendelkezéseinek.

Az adatkezelő kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a gazdasági tevékenységének keretében, a napi gyakorlat során, a rá vonatkozó egyéb ágazati jogszabályok betartásával egyidejűleg, megvalósuljanak az adatvédelmi jogszabályok, illetőleg a belső adatvédelmi szabályzat rendelkezései is.

Az adatkezelő, az adatvédelmi tevékenységét úgy szervezi és folytatja, hogy az jogszerű, tisztességes, átlátható és pontos legyen, valamint hogy kizárólag az adatkezelés célja érdekében legszükségesebb adatokat, és csak a ténylegesen indokolt ideig kezelje. Az adatkezelő az adatkezelési folyamatait a szükséges és indokolt mértékig bizalmasan kezeli, és nagy hangsúlyt fektet arra, hogy az érintettek tájékoztatása az adatkezelésről történjen meg lehetőleg már az adatkezelés előtt, ha pedig erre nem lenne lehetőség, úgy az adatkezelés megkezdését követő első adandó alkalommal. Az adatkezelő fontosnak tartja továbbá, hogy ezen folyamatok során tett intézkedéseivel kapcsolatban mindenkor elszámoltatható legyen.

Az adatkezelő minden szükséges és ésszerű intézkedés megtesz annak érdekében, hogy véglegesen töröljön valamennyi olyan rendelkezésére bocsátott személyes adatot, melynek kezelésére vonatkozóan nem rendelkezik törvényes jogalappal. Az adatkezelő intézkedik továbbá arra is, hogy ezen személyes adatok illetéktelen harmadik fél számára ne kerüljenek továbbításra.

  • Az adatokhoz való hozzáférés és adatbiztonsági intézkedések

Az adatokhoz való hozzáférés és az adattovábbítás: Az adatkezelő által kezelt adatokhoz kizárólag az adatkezelő, valamint az adatkezelő azon munkatársai férhetnek hozzá, akiknek feladataik ellátásához ez elengedhetetlenül szükséges.

Az adatkezelő az általa kezelt személyes adatokat, csak azon szerződéses partnerei felé továbbítja, akiknek a továbbított adatok feldolgozása, illetve kezelése az adatkezelővel e célból kötött szerződés alapján kötelessége. Az adatkezelő a személyes adatok továbbítását megelőzően meggyőződött arról, hogy ezen szerződéses partnerei, illetőleg ezen szerződéses partnerei által folytatott adatkezelési, és adatfeldolgozási gyakorlat megfelelnek a vonatkozó adatvédelmi jogszabályoknak és belső szabályozóknak. Az adattovábbítás, illetve a szerződéses partner által folytatott adatkezelés, vagy adatfeldolgozás körülményei rögzítésre kerülnek a két fél között megkötött szerződésben. Ezen adattovábbítások ténye illetve körülményei az egyes adatkezelések részletezésének keretében kerülnek rögzítésre. (Tájékoztató 9. pont.)

Az adatkezelő az általa kezelt személyes adatokat, a fentiekben kifejtetteken túl, csak rendkívüli esetekben továbbítja, kizárólag az erre törvényileg feljogosított hatóságok számára, amennyiben ezt számára jogszabályok előírják, illetve erre vonatkozóan a hatóságok megkeresik. Ezen adattovábbításokról az adatkezelő külön nyilvántartást vezet.

Adatbiztonsági intézkedések: Az adatkezelő az által rögzített elektronikus adatokat bizalmasan kezeli, a székhelyén -2840 Oroszlány, Bokodi út 9.- tárolja. Az adatok tárolásához az adatkezelő az UNAS Online Kft.(H-9400 Sopron, Kőszegi út 14.) szolgáltatásait veszi igénybe. Az adatok tárolásának módja a vonatkozó adatvédelmi jogszabályoknak megfelel. Az adatok megfelelő biztonsági intézkedésekkel védettek.

A papír alapú adatbázisokban kezelt személyes adatokat az adatkezelő a székhelyén -2840 Oroszlány, Bokodi út 9.- tárolja. Az aktuálisan használaton kívül lévő adatbázisok elzárásra kerülnek. A tárolás helye megfelelő biztonsági intézkedésekkel, berendezésekkel, eszközökkel védett.

Az adatkezelő, és az ezen tájékoztatóban feltűntetett adatfeldolgozó(k), elkötelezettek a kezelt adatok biztonságának védelmével kapcsolatban. Ezért az adatkezelési, illetve adatfeldolgozási tevékenységük során, a mindenkori korszerű technológiai színvonalnak, valamint az adatvédelmi szakmai ajánlásoknak és gyakorlatnak megfelelően - figyelemmel az adatkezelés jellegére, körülményeire, a megvalósítás költségeire, továbbá a számításba vehető kockázati tényezőkre – megteszik az összes lehetséges technikai és szervezési intézkedést a megfelelő szintű adatbiztonság garantálása érdekében

  • Az érintett jogai

Tájékoztatáshoz való jog: Az érintettnek joga van a személyes adatainak kezelésével kapcsolatosan a tömör, átlátható és érthető tájékoztatáshoz. Ezen tájékoztatásnak könnyen hozzáférhető formában, világosan és közérthetően, valamint az érintett számára tökéletesen érthető nyelven megfogalmazva tartalmaznia kell az adatkezelés összes lényeges körülményét.

Az adatkezelő, amennyiben a személyes adatokat az érintettől szerezi be, úgy az adatok beszerzését megelőzően megadja az érintettnek a megfelelő tájékoztatást.

Amennyiben a személyes adatokat az adatkezelő nem az érintettől szerezte be, azok megszerzését követő ésszerű határidőn, de legfeljebb egy hónapon belül megadja a megfelelő tájékoztatást az érintettnek.

Ha a személyes adatokat az érintettel való kapcsolattartás céljára használják fel, akkor legkésőbb az érintettel való első kapcsolattartás alkalmával, ha pedig a személyes adatokat várhatóan más címzettel is közlik, akkor legkésőbb a személyes adatok első alkalommal való közlésekor meg kell adni az érintett számára a megfelelő tájékoztatást.

Amennyiben az érintett az adatkezelőtől tájékoztatást kér az adatainak kezelésével kapcsolatban őt megillető jogok érvényesüléséről, illetve az adatkezelés körülményeiről, úgy az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül, de legfeljebb az erre vonatkozó kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül számára a megfelelő tájékoztatást megadja. A kérelem összetettsége esetén ezen határidő további két hónappal meghosszabbítható. A határidő meghosszabításának tényéről az érintettet tájékoztatni kell.

Amennyiben az adatkezelő a kérelemmel kapcsolatban nem tesz intézkedéseket, erről a kérelmezőt, az elmaradás okainak és az érintett panasztételi lehetőségének megjelölésével tájékoztatja.

A tájékoztatást és az ezzel kapcsolatos intézkedéseit az adatkezelőnek díjmentesen kell biztosítani. Ha azonban az érintett kérelme egyértelműen megalapozatlan, vagy – különösen az ismétlődő jellege miatt – túlzó, az adatkezelő, figyelemmel a kért információ, vagy tájékoztatás nyújtásával, illetőleg intézkedések megtételével járó adminisztratív költségekre, ésszerű összegű díjat számíthat fel, vagy megtagadhatja a kérelem alapján történő intézkedést.

Hozzáféréshez való jog: az érintett jogosult arra, hogy az adatkezelőtől visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha ilyen adatkezelés folyamatban van, a személyes adatokhoz, illetőleg az alábbi információkhoz hozzáférést kapjon: Az adatkezelés célja, az érintett személyes adatok kategóriái, a címzettek, vagy a címzettek kategóriái, az adatok tárolásának tervezett időtartama, az érintett ezen fejezetben alább felsorolt adatkezeléssel kapcsolatos jogai, az érintett panaszjoga. Továbbá ha az adatokat nem az érintettől gyűjtötték, akkor a forrásukra vonatkozó információról, annak tényéről, hogy automatizált döntéshozatal, illetve profilalkotás történt-e az adatkezelés során, illetőleg arról, hogy a személyes adatokat harmadik országba továbbították-e.

Az adatkezelő az adatkezelés tárgyát képező adatokat az érintett rendelkezésére bocsátja. Az érintett által kért további másolatokért az adatkezelő az adminisztratív költségeken alapuló ésszerű mértékű díjat számíthat fel.   

Adatok helyesbítésének kérése: Az érintett jogosult arra, hogy kérésére az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül helyesbítse, illetve kiegészítse a rá vonatkozó pontatlan személyes adatokat.

Törléshez és elfeledtetéshez való jog: Az érintett jogosult arra, hogy kérésére az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül törölje a rá vonatkozó személyes adatokat, az adatkezelő pedig köteles arra, hogy az érintettre vonatkozó személyes adatokat indokolatlan késedelem nélkül törölje, ha az alábbi indokok valamelyike fennáll:

  • A személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték vagy más módon kezelték;
  • Az érintett visszavonja az adatkezelés alapját képező hozzájárulását, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;
  • Az érintett tiltakozik az adatkezelés ellen, és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre;
  • A személyes adatokat jogellenesen kezelték;
  • A személyes adatokat az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell;
  • A személyes adatok gyűjtésére 16 éven aluli gyermekek részére az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások kínálásával kapcsolatosan került sor.

Ha az adatkezelőnek olyan személyes adatokat kell törölnie, melyet korábban nyilvánosságra hozott, úgy az összes tőle ésszerűen elvárható lépést meg kell tennie annak érdekében, hogy az adatot rajta kívül minden olyan adatkezelő is törölje, aki azt a nyilvánosságra hozatalt követően tőle átvette.

Az adatok törlésére az adatkezelőnek az érintett kérelme ellenére sincs lehetősége, ha az adatok további kezelésére az alábbi okok valamelyike miatt van szükség: A véleménynyilvánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlásához, valamely az adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez, a népegészségügy területét érintő közérdekből, közérdekű archiválás, tudományos és történelmi kutatás céljából, vagy statisztikai célból, illetőleg jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez.

Az adatkezelés korlátozásához való jog: Az érintett jogosult arra, hogy kérésére az adatkezelő korlátozza az adatkezelést, ha az alábbi körülmények valamelyike teljesül: Az érintett vitatja a személyes adatok pontosságát, az adatkezelés jogellenes, az adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de az érintett jogi igényének érvényesítéséhez igényli azokat, az érintett tiltakozik az adatkezelés ellen.

Ha az adatkezelés korlátozás alá esik, a személyes adatokat a tárolás kivételével csak az érintett hozzájárulásával, vagy jogi igények érvényesítéséhez illetőleg fontos közérdekéből lehet kezelni.

Adathordozhatósághoz való jog:  Az érintett jogosult arra, hogy általa egy adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyes adatait tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja. Továbbá jogosult arra, hogy ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa anélkül, hogy ezt akadályozná az az adatkezelő, amelynek a személyes adatokat a rendelkezésére bocsátotta, ha: az adatkezelés az érintett önkéntes hozzájárulásán, vagy az érintett által megkötött szerződésen alapul, illetőleg ha az adatkezelés automatizált módon történik. Ha ez technikailag megvalósítható az érintett kérheti, hogy az adattovábbítás közvetlenül az adatkezelők között történjen.

Tiltakozáshoz való jog: Az érintett jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak a közérdekű, vagy jogos érdek érvényesítéséhez szükséges kezelése ellen, ideértve az ezen adatkezelésekkel kapcsolatban végzett profilalkotást is. Ebben az esetben az adatkezelő a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha az adatkezelő bizonyítja, hogy az adatkezelést olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az érintett érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.

Ha a személyes adatok kezelése közvetlen üzletszerzés érdekében történik (ide értve a profilalkotást is), az érintett jogosult arra, hogy bármikor tiltakozzon a rá vonatkozó személyes adatok e célból történő kezelése ellen. Ha az érintett tiltakozik ezen adatkezelés ellen, akkor a személyes adatok a továbbiakban e célból nem kezelhetők.

Gyermekekkel kapcsolatos személyes adatkezelésekre vonatkozó külön rendelkezések

A weboldal vonatkozásában megvalósuló személyes adatkezelésekkel kapcsolatban az érintett önkéntes hozzájárulása -16. életévét be nem töltött gyermek esetén - csak akkor és olyan mértékben tekinthető jogszerűnek, ha a hozzájárulást a gyermek feletti szülői felügyeletet gyakorló adta meg, illetve engedélyezte. A 16. életévét betöltött gyermek, azonban külön erre vonatkozó szülői engedély nélkül is önkéntes hozzájárulását adhatja a személyes adatainak ilyen módon történő kezeléséhez.

Az adatkezelő – figyelembe véve az elérhető technológiát – minden ésszerű erőfeszítést megtesz annak ellenőrzése érdekében, hogy a 16 év alatti felhasználók esetén az adatkezeléshez való hozzájárulást a gyermek feletti szülői felügyeleti jog gyakorlója adta-e meg, illetve engedélyezte-e.

  • Gyermekekkel kapcsolatos személyes adatkezelésekre vonatkozó külön rendelkezések

A webshop vonatkozásában megvalósuló személyes adatkezelésekkel kapcsolatban az érintett önkéntes hozzájárulása -16. életévét be nem töltött gyermek esetén - csak akkor és olyan mértékben tekinthető jogszerűnek, ha a hozzájárulást a gyermek feletti szülői felügyeletet gyakorló adta meg, illetve engedélyezte. A 16. életévét betöltött gyermek, azonban külön erre vonatkozó szülői engedély nélkül is önkéntes hozzájárulását adhatja a személyes adatainak ilyen módon történő kezeléséhez.

Az adatkezelő – figyelembe véve az elérhető technológiát – minden ésszerű erőfeszítést megtesz annak ellenőrzése érdekében, hogy a 16 év alatti felhasználók esetén az adatkezeléshez való hozzájárulást a gyermek feletti szülői felügyeleti jog gyakorlója adta-e meg, illetve engedélyezte-e.

  • A webshop üzemeltetője által folytatott személyes adatkezelések
  1. A webshop ügyfeleivel történő levelezés során megvalósuló személyes adatkezelés

Az adatkezelés folyamatának, főbb körülményeinek leírása: A webshop ügyfeleinek lehetősége van arra, hogy a webshop felületén található „kapcsolati formon”, vagy a feltüntetett e-mailes elérhetőségek valamelyikén tájékozódási, vagy ügyintézési céllal e-mail üzenetet küldjenek az adatkezelő (üzemeltető) számára. Az adatkezelő ezen e-maileket, az e tájékoztatóban megfogalmazott adatvédelmi belső szabályozása alapján kezeli.

Az adatkezelés jogalapja: Az érintett önkéntes hozzájárulása, illetve az adatkezelő jogos érdeke.

Az adatkezelés célja: A webshop ügyfeleivel történő kapcsolattartás, illetve az ügyfelekkel kapcsolatos ügyintézés menetének biztosítása.

A kezelt adatok köre: Az érintett neve, e-mail címe, telefonszáma, a levelezés tartalma.

Az adattárolás módja: elektronikus és papír alapú adatbázisokban.  

Az adatok tárolásának határideje: A folyamatos levélváltást befejeztét követő 1 év, illetőleg az adatkezelő ezzel kapcsolatban felmerülő jogos érdekeinek érvényesíthetőségéig, illetve kötelezettségeinek teljesíthetőségéig.

Adattovábbítás történik-e az adatkezelés során, ha igen mely címzett részére: nem történik.

Automatikus döntéshozatal, illetve profilalkotás történik-e az adatkezelés során: nem történik.

  1. A webshopban történő regisztrációval kapcsolatban folytatott adatkezelés

Az adatkezelés folyamatának, főbb körülményeinek leírása: A webshop ügyfeleinek bizonyos regisztrációhoz kötött szolgáltatások elérése érdekében lehetősége van arra, hogy - az ehhez feltétlenül szükséges személyi adataik regisztrációs felületen történő megadását követően – regisztrálják magukat a webshopban. A regisztráció, illetve annak során a személyes adatok megadása, az adatkezelőre vonatkozó (4. pontban részletezett) jogszabályok betartása, illetőleg az adatkezelő jogos érdekeinek biztosítása érdekében szükséges. A regisztrált ügyfeleknek bármikor indokolás nélkül lehetőségük van a regisztráció ingyenes törlésére, melynek során a regisztráció alkalmával megadott személyes adataik a regisztrált felhasználók adatbázisából törlődnek. A regisztráció törlésével egyidejűleg az adatkezelő nem törli azon adatokat, melyek megőrzéséhez igazolható jogos érdeke fűződik, vagy melyek tárolását számára jogszabály írja elő. Az adatkezelő a regisztráció során megadott személyes adatokat az e tájékoztatóban megfogalmazott adatvédelmi belső szabályozása alapján kezeli.  A regisztrált ügyfeleknek a webshop üzemeltetője technikai információkat tartalmazó úgynevezett rendszerüzeneteket küldhet, mely üzenetek nem minősülnek hírlevélnek, illetve elektronikus direkt marketing szolgáltatásnak.

Az adatkezelés jogalapja: Az érintett önkéntes hozzájárulása, illetve az adatkezelő jogos érdeke.

Az adatkezelés célja: A webshopon keresztül nyújtott (és regisztrációhoz kötött) szolgáltatások igénybevételének biztosítása.

A kezelt adatok köre: Név, e-mail cím, lakcím, település szintű lakcím, telefonszám, adószám, szállítási cím, cégnév

Az adattárolás módja: elektronikus adatbázisban.

Az adatok tárolásának határideje: A webshopban történő regisztráció törléséig, illetőleg az adatkezelő ezzel kapcsolatban felmerülő jogos érdekeinek érvényesíthetőségéig, illetve kötelezettségeinek teljesíthetőségéig.

Adattovábbítás történik-e az adatkezelés során, ha igen mely címzett részére: nem történik.

Automatikus döntéshozatal, illetve profilalkotás történik-e az adatkezelés során: nem történik.

  • A webshopon keresztül történő vásárlással kapcsolatos adatkezelés

Az adatkezelés folyamatának, főbb körülményeinek leírása: A webshop ügyfeleinek lehetőségük van arra, hogy regisztrációt vagy adataik megadását követően a webshopban vásároljanak. A webshopban történő vásárlással kapcsolatosan a személyes adatok megadására az erre szolgáló űrlap kitöltésével kerül sor. A vásárlás folyamata csak az ehhez szükséges személyes adatok megadásával mehet végbe.  A személyes adatok rögzítésére az internetes vásárlással kapcsolatos (4. pontban részletezett) jogszabályok betartása miatt, továbbá az adatkezelő jogos érdekeinek védelme érdekében van szükség. A regisztrált ügyfeleknek bármikor indokolás nélkül lehetőségük van a regisztráció ingyenes törlésére, melynek során a regisztráció alkalmával megadott személyes adataik a regisztrált felhasználók adatbázisából törlődnek. A regisztráció törlésével egyidejűleg az adatkezelő nem törli azon adatokat, melyek megőrzéséhez igazolható jogos érdeke fűződik, vagy melyek tárolását számára jogszabály írja elő. Az adatkezelő a regisztráció során megadott személyes adatokat az e tájékoztatóban megfogalmazott adatvédelmi belső szabályozása alapján kezeli. A regisztrált ügyfeleknek a webshop üzemeltetője technikai információkat tartalmazó úgynevezett rendszerüzeneteket küldhet, mely üzenetek nem minősülnek hírlevélnek, illetve elektronikus direkt marketing szolgáltatásnak.

Amennyiben a webshopban történő vásárlás esetén elektronikus úton történő fizetésre kerül sor, úgy ehhez a webshop az alább megnevezett elektronikus fizetési szolgáltatást nyújtó szolgáltatót veszi igénybe, mint szerződéses üzleti partnerét. Ezen szolgáltató a (4. pontban részletezett) vonatkozó adatvédelmi jogszabályoknak megfelelően végzi tevékenységét. Az elektronikus fizetési folyamat során ezen szolgáltató a szükséges adatvédelmi tájékoztatást az érintettnek megadja. Az elektronikus fizetési szolgáltatás igénybevétele során a webshop üzemeltetője valamint az elektronikus fizetési szolgáltatást nyújtó üzleti partnere között csak azon adatok továbbítása történik meg, melyek a szolgáltatás nyújtásához, illetve a vonatkozó jogszabályi (4. pontban részletezett) kötelezettségek teljesítéséhez elengedhetetlenül szükségesek.

Az adatkezelés jogalapja: Az érintett önkéntes hozzájárulása, illetve az adatkezelő jogos érdeke.

Az adatkezelés célja: Az ügyfelek részére történő értékesítés folyamatának biztosítása.  

A kezelt adatok köre: Az érintett neve, lakcíme, e-mail címe, telefonszáma, adóazonosító jele az értékesített termék, vagy szolgáltatás megnevezése, a fizetés módja, a kiszállítási cím.

Az adattárolás módja: elektronikus és papír alapú adatbázisokban.

Az adatok tárolásának határideje: Az adatkezelő felmerülő jogos érdekeinek érvényesíthetőségéig, illetve kötelezettségeinek teljesíthetőségéig, de a vonatkozó jogszabályok alapján, legalább a számla kiállítását követően 5+1 évig.

Adattovábbítás történik-e az adatkezelés során, ha igen mely címzett részére: céljából, Adattovábbítás történik az adatkezelő számára kiszállítási tevékenységet végző FOXPOST Zrt. (Magyarország, 3200 Gyöngyös, Batsányi utca 9.) számára a kiszállítási tevékenység elvégzése céljából.

Automatikus döntéshozatal, illetve profilalkotás történik-e az adatkezelés során: nem történik.

 

 

  1. Ügyfelek számára végzendő kiszállítással kapcsolatos adatkezelés

Az adatkezelés folyamatának, főbb körülményeinek leírása: A webshop vásárlóinak lehetőségük van arra, hogy az általuk megvásárolt termékkel kapcsolatban igénybe vegyék a webshop kiszállítási szolgáltatását. Ezen szolgáltatás igénybe vételéhez szükség van az érintett (vevő) által megadott kiszállítási címre, valamint a vevő azon adataira, melyen keresztül a webshop kiszállítást végző partnere az érintettel kapcsolatot tud tartani a kiszállítás végrehajtása érdekében. A webshopon keresztül a kiszállítással kapcsolatban megadott személyes adatokat a webshop továbbítja a kiszállítást végző partnere számára a kiszállítás végrehajtása érdekében. A webshop kiszállítást végző partnerei a vonatkozó (4. pontban részletezett) adatvédelmi jogszabályoknak megfelelően végzik tevékenységüket. A kiszállítási szolgáltatás megkezdését megelőzően történő szolgáltatás lemondás esetén a webshop törli a kiszállítással kapcsolatos adatokat. Amennyiben ezen adatokat már továbbította a kiszállítást végző partnere felé, úgy gondoskodik arról, hogy az adatokat a kiszállítást végző partnere is törölje. 

Az adatkezelés jogalapja: Az érintett önkéntes hozzájárulása, illetve az adatkezelő jogos érdeke.

Az adatkezelés célja:  Az ügyfelek számára értékesített termék kiszállítása, valamint az ezen tevékenységekkel kapcsolatban esetlegesen szükségessé váló kapcsolattartás biztosítása.

A kezelt adatok köre: Az érintett neve, lakcíme, tartózkodási helye, e-mail címe, telefonszáma, az igénybe vásárolt termék megnevezése.

Az adattárolás módja: elektronikus és papír alapú adatbázisokban.  

Az adatok tárolásának határideje: Az adatkezelő felmerülő jogos érdekeinek érvényesíthetőségéig, illetve kötelezettségeinek teljesíthetőségéig, de a vonatkozó jogszabályok alapján, legalább a számla kiállítását követően 5+1 évig.

Adattovábbítás történik-e az adatkezelés során, ha igen mely címzett részére: Adattovábbítás történik az adatkezelő számára kiszállítási tevékenységet végző FOXPOST Zrt. (Magyarország, 3200 Gyöngyös, Batsányi utca 9.) számára a kiszállítási tevékenység elvégzése céljából.

Automatikus döntéshozatal, illetve profilalkotás történik-e az adatkezelés során: nem történik.

  1. Garanciával kapcsolatos személyes adatkezelés

Az adatkezelés folyamatának, főbb körülményeinek leírása: A webshop ügyfelei a vásárolt termékekkel kapcsolatos garanciális ügyeiket telefonon, e-mailben, postai úton, vagy személyesen intézhetik a webshop üzemeltetőjével (adatkezelő). Ezen ügyintézés során az adatkezelő rögzítheti, illetve szükség esetén üzleti partnerei felé továbbíthatja az ügyfelek azon személyes adatait, melyek az ügyintézés lefolytatásához nélkülözhetetlenek. Az ügyintézés során az adatkezelő részéről személyes adatok adattovábbítására csak abban az esetben kerülhet sor, ha az érintett abba előzetesen beleegyezet, illetve az adatkezelő előzetesen meggyőződött arról, hogy az üzleti partnere megfelel a vonatkozó (4. pontban részletezett) adatvédelmi jogszabályoknak és az üzleti partnerével adatfeldolgozói, vagy adatkezelői szerződést kötött.

Az adatkezelés jogalapja: Az érintett önkéntes hozzájárulása, illetve az adatkezelő jogos érdeke.

Az adatkezelés célja: A garanciális ügyekkel kapcsolatos ügyintézés menetének biztosítása, illetve ezen ügyintézés során az ügyfelekkel történő kapcsolattartás biztosítása.

A kezelt adatok köre: Az érintett neve, lakcíme, tartózkodási helye, e-mail címe, telefonszáma, az igénybe vett szolgáltatás (vásárolt termék) megnevezése, a garancia érvényesítésére okot adó körülmények.

Az adattárolás módja: elektronikus és papír alapú adatbázisokban.  

Az adatok tárolásának határideje: A garanciális ügyekkel kapcsolatos ügyintézés befejezését követő 1 év, illetőleg az adatkezelő ezzel kapcsolatban felmerülő jogos érdekeinek érvényesíthetőségéig, illetve kötelezettségeinek teljesíthetőségéig.

Adattovábbítás történik-e az adatkezelés során, ha igen mely címzett részére: nem történik

Automatikus döntéshozatal, illetve profilalkotás történik-e az adatkezelés során: nem történik.

  1. Beérkező panaszokkal kapcsolatos személyes adatkezelés

Az adatkezelés folyamatának, főbb körülményeinek leírása: Az ügyfelek a webshop szolgáltatásaival kapcsolatos panaszaikkal telefonon, e-mailben, postai úton, vagy személyesen fordulhatnak a webshop üzemeltetőjéhez (adatkezelő). Ezen panaszokkal kapcsolatos ügyintézés során az adatkezelő rögzítheti, illetve szükség esetén üzleti partnerei felé továbbíthatja az ügyfelek azon személyes adatait, melyek az ügyintézés lefolytatásához nélkülözhetetlenek. Az ügyintézés során az adatkezelő részéről személyes adatok adattovábbítására csak abban az esetben kerülhet sor, ha az érintett abba előzetesen beleegyezet, illetve az adatkezelő előzetesen meggyőződött arról, hogy az üzleti partnere megfelel a vonatkozó (4. pontban részletezett) adatvédelmi jogszabályoknak és az üzleti partnerével adatfeldolgozói, vagy adatkezelői szerződést kötött.

Az adatkezelés jogalapja: Az érintett önkéntes hozzájárulása, illetve az adatkezelő jogos érdeke.

Az adatkezelés célja: Az ügyfelek panaszaival kapcsolatos ügyintézés menetének biztosítása, illetve ezen ügyintézés során az ügyfelekkel történő kapcsolattartás biztosítása.

A kezelt adatok köre: Az érintett neve, lakcíme, tartózkodási helye, e-mail címe, telefonszáma, az igénybe vett szolgáltatás (vásárolt termék) megnevezése, a panaszra okot adó körülmények.

Az adattárolás módja: elektronikus és papír alapú adatbázisokban.

Az adatok tárolásának határideje: Az ügyfél panaszával kapcsolatos ügyintézés befejezését követő 1 év, illetőleg az adatkezelő ezzel kapcsolatban felmerülő jogos érdekeinek érvényesíthetőségéig, illetve kötelezettségeinek teljesíthetőségéig.

Adattovábbítás történik-e az adatkezelés során, ha igen mely címzett részére: nem történik.

Automatikus döntéshozatal, illetve profilalkotás történik-e az adatkezelés során: nem történik.

  • A webshopban megadott telefonszámon keresztül történő kapcsolatfelvétel esetén megvalósuló adatkezelés

Az adatkezelés folyamatának, főbb körülményeinek leírása: A weboldal üzemeltetője (adatkezelő) a weboldalon megadja azon telefonos elérhetőségeket, melyeken keresztül az üzemeltető szolgáltatásaival kapcsolatban az érdeklődők bővebb felvilágosítást, vagy szakmai tanácsokat kaphatnak. Ezen telefonos elérhetőségeken történő kapcsolatfelvétel főszabály szerint anonim és nem kötött személyes adatok megadásához. Azonban amennyiben az érintett ezt kifejezetten kéri, vagy ha az ügyintézéshez ez szükséges az üzemeltető képviselője a további ügyintézés érdekében rögzítheti az általa megadott személyes adatokat. A telefonbeszélgetések során az ügyfelek által az adatkezelő tudomására hozott személyes adatokat az adatkezelő az indokolt esetekben, az ügymenet érdekében papír alapon és / vagy elektronikusan rögzíti és a papír alapú illetve elektronikus ügyfélnyilvántartásába kezeli.

Az adatkezelés jogalapja: Az érintett önkéntes hozzájárulása, illetve az adatkezelő jogos érdeke.

Az adatkezelés célja:  Az ügyfelek számára a kényelmes, gyors, hatékony és távolról történő ügyintézés lehetőségének a biztosítása, továbbá az ezen szolgáltatással kapcsolatban esetlegesen szükségessé váló kapcsolattartás biztosítása.

A kezelt adatok köre: Az érintett neve, lakcíme, tartózkodási helye, e-mail címe, telefonszáma, az érintett által a telefonos kapcsolatfelvétel során közölt egyéb körülmények.

Az adattárolás módja: elektronikus és papír alapú adatbázisokban.

Az adatok tárolásának határideje: A telefonos ügyintézés lezárultát követő év 12. hó 31-éig, vagy az ügyféladatok nyilvántartásáig, illetőleg az adatkezelő ezen tevékenységekkel kapcsolatban felmerülő jogos érdekeinek  érvényesíthetőségéig, illetve kötelezettségeinek teljesíthetőségéig.

Adattovábbítás történik-e az adatkezelés során, ha igen mely címzett részére: nem történik.

Automatikus döntéshozatal, illetve profilalkotás történik-e az adatkezelés során: nem történik.

  • Az adatkezelő hírlevél küldési / elektronikus direkt marketing tevékenységével kapcsolatos adatkezelés

Az adatkezelés folyamatának, főbb körülményeinek leírása: A tájékoztató 4. pontjában részletezett, vonatkozó jogszabályok alapján, az érintett (felhasználó) számára - előzetes és kifejezett hozzájárulása esetén (feliratkozás) - a webshop üzemeltetője (adatkezelő) reklámajánlatokat, illetve reklám és marketing célú, valamint egyéb tájékoztató anyagokat küldhet a regisztráció során megadott elérhetőségeire. (Hírlevél / Elektronikus direkt marketing szolgáltatás)

A felhasználónak bármikor korlátozás és indokolás nélkül, ingyenesen lehetősége van a hírlevél / elektronikus direkt marketing szolgáltatásról történő leiratkozásra, az alábbi linkre kattintva. A leiratkozással a felhasználó törlésre kerül a hírlevél / elektronikus direkt marketing adatbázisból, így ezen időponttól kezdve a webshop üzemeltetője a továbbiakban nem küld számára semmilyen reklámajánlatot, illetve reklám és marketing célú, valamint egyéb tájékoztató anyagot.   

A hírlevél / elektronikus direktmarketing szolgáltatásról történő leiratkozás nem akadálya annak, hogy a felhasználó a webshop egyéb szolgáltatásait igénybe vegye. A webshop működésével kapcsolatos technikai információkat tartalmazó üzenetek, e-mailek nem minősülnek hírlevél küldésnek, illetve elektronikus direkt marketing tevékenységnek. 

Az adatkezelés jogalapja: Az érintett hozzájárulása, illetve az adatkezelő jogos érdeke.

Az adatkezelés célja: Az érintett részére, reklámajánlatok, illetve reklám és marketing célú, valamint egyéb tájékoztató anyagok küldése.

A kezelt adatok köre: Név, e-mail cím, levelezési cím, telefonszám.

Az adattárolás módja: Elektronikus és papír alapú adatbázisokban.

Az adatok tárolásának határideje: Az érintett (felhasználó) leiratkozásáig, tehát a hozzájáruló nyilatkozatának visszavonásáig, vagy az adatkezelő ezen tevékenységekkel kapcsolatban felmerülő, igazolható jogos érdekeinek  érvényesíthetőségéig, illetve kötelezettségeinek teljesíthetőségéig.

Adattovábbítás történik-e az adatkezelés során, ha igen mely címzett részére: nem történik.

Automatikus döntéshozatal, illetve profilalkotás történik-e az adatkezelés során:  nem történik

  • A weboldal felhasználóját érintő azon további adatkezelések megnevezése, melyekkel kapcsolatban külön tájékoztató készült

Az adatkezelő a webshopban használt cookiekkal (sütikkel) kapcsolatban a „Cookie kezelési tájékoztatóban” ad részletes tájékoztatást.

  • Közösségi oldalakról átvett beépülő modulok

A weboldalon az adatkezelő az alábbiakban felsorolt közösségi oldalak úgynevezett beépülő moduljait helyezte el:

Közösségi oldal megnevezése: Facebook

Adatkezelő: Facebook Ireland Limited, Hanover Reach, 5-7 Hanover Quay, 2 Dublin, Ireland

Adatkezeléssel kapcsolatos információk: https://www.facebook.com/about/privacy/

Közösségi oldal megnevezése: Twitter

Adatkezelő: Twitter, Inc., 1355 Market Street, Suite 900, San Francisco, CA 94103, USA

Adatkezeléssel kapcsolatos információk: https://twitter.com/privacy

Közösségi oldal megnevezése: Instagram

Adatkezelő: Facebook Ireland Limited, Hanover Reach, 5-7 Hanover Quay, 2 Dublin, Ireland

Adatkezeléssel kapcsolatos információk: https://help.instagram.com/155833707900388

Közösségi oldal megnevezése: Pinterest

Adatkezelő: 651 Brannan Street, San Francisco, CA 94103, USA.

Adatkezeléssel kapcsolatos információk: https://policy.pinterest.com/hu/privacy-policy#section-contact-us

A webshopban elérhető, fent említett, beépülő modulok, alkalmazásuk esetén adatokat továbbítanak az adott közösségi oldalra. Ezen adattovábbítás körülményeire az adatkezelőnek nincs ráhatása, az ezzel kapcsolatos részletek a fent megjelölt weboldalakon olvashatók. Amennyiben a webshop felhasználója ezen közösségi oldalak regisztrált felhasználója is egyúttal és azon közösségi oldalra, melynek beépülő modulját használja bejelentkezik, úgy a beépülő modul webshopban történő használata (pl.: „Tetszik”, „Megosztás”, stb. gombok használata) az adott közösségi oldalon meglévő profilon is megjelenik. A beépülő modulok használata által a felhasználó IP-címének továbbítására még abban az esetben is sor kerülhet, ha a közösségi oldal fiókjába nincs bejelentkezve.

Amennyiben az érintett a beépülő modulokat nem weboldalon nem használja, úgy a közösségi oldalon meglévő profiljai felé adattovábbítás nem történik.

 

 

 

  • Az adatvédelmi incidensek kezelése

Az adatvédelmi incidenst az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül, és ha lehetséges, legkésőbb 72 órával a tudomásra jutás után bejelenti felügyeleti hatóságnak, kivéve, ha az adatvédelmi incidens valószínűsíthetően nem jár kockázattal a természetes személyek jogaira és szabadságaira nézve.

Az adatkezelő az adatvédelmi incidensekről a törvényi előírásoknak megfelelően nyilvántartást vezet, melyben szereplő adatokat 5 évig őrzi. Az adatvédelmi incidensekkel kapcsolatos nyilvántartás az alábbi adatokat tartalmazza: Az adatvédelmi incidenssel érintettek körét és számát, az érintett személyes adatok körét, az adatvédelmi incidens időpontját, az adatvédelmi incidens körülményeit, hatásait, az adatvédelmi incidens orvoslására megtett intézkedéseket.

Ha az adatvédelmi incidens valószínűsíthetően magas kockázattal jár a természetes személyek jogaira és szabadságaira nézve, az adatkezelő az incidensről indokolatlan késedelem nélkül tájékoztatja az érintettet. A tájékoztatásban világosan és közérthetően ismerteti az adatvédelmi incidens jellegét és főbb körülményeit, illetve az adatkezelő által az orvoslásra tett intézkedéseket.

Az érintettek tájékoztatását a felügyeleti hatóság is elrendelheti, ha mérlegelése alapján kialakult véleménye szerint az adatvédelmi incidens magas kockázattal jár.

Az adatkezelőnek nem kell tájékoztatnia az érintette az adatvédelmi incidensről az alábbi feltételek valamelyikének fennállása esetén:

  • az adatkezelő megfelelő technikai és szervezési védelmi intézkedéseket hajtott végre, és ezen intézkedéseket az incidens által érintett adatok tekintetében alkalmazták, különösen azokat az intézkedéseket (pl.: titkosítás), amelyek a hozzáférésre jogosulatlan személyek számára értelmezhetetlenné teszik az adatokat;
  • az adatkezelő az incidenst követően olyan további intézkedéseket tett, amelyek biztosítják, hogy az érintett jogaira és szabadságaira jelentett, magas kockázat a továbbiakban valószínűsíthetően nem valósul meg;
  • a tájékoztatás aránytalan erőfeszítést tenne szükségessé. Ilyen esetekben az adatkezelő az érintetteket nyilvánosan közzétett információk útján tájékoztatja, vagy olyan hasonló intézkedést hoz, amely biztosítja az érintettek hasonlóan hatékony tájékoztatását.
  • Jogorvoslati és kártérítési lehetőségek

Jogorvoslat:

Amennyiben az adatkezelés érintettjének panasza merül fel a személyes adataik kezelésével kapcsolatban, célszerű azt elsődlegesen az adatkezelő felé jelezniük az ügy mihamarabbi tisztázása, illetve békés úton történő rendezése érdekében.

Emellett minden érintett jogosult arra, hogy abban az esetben, ha megítélése szerint az adatkezelő személyes adatainak kezelése során megsértette a rá vonatkozó adatvédelmi jogszabályokat, panaszt tegyen a szokásos tartózkodási helye, a munkahelye vagy a feltételezett jogsértés helye szerinti felügyeleti hatóságnál. Továbbá minden természetes és jogi személy jogosult a hatékony bírósági jogorvoslatra a felügyeleti hatóság rá vonatkozó, jogilag kötelező erejű döntésével szemben. Valamint minden érintett jogosult hatékony bírósági jogorvoslatra, abban az esetben, ha megítélése szerint a személyes adatainak kezelésével kapcsolatos jogait, az adatvédelmi jogszabályok be nem tartásával megsértették.

Kártérítés:

Minden olyan személy, aki az adatvédelmi jogszabályok megsértésének eredményeként vagyoni vagy nem vagyoni kárt szenvedett, az elszenvedett kárért az adatkezelőtől vagy az adatfeldolgozótól kártérítésre jogosult. Az adatkezelésben érintett valamennyi adatkezelő felelősséggel tartozik minden olyan kárért, amelyet az adatvédelmi jogszabályokat sértő adatkezelés okozott. Az adatfeldolgozó csak abban az esetben tartozik felelősséggel az adatkezelés által okozott károkért, ha nem tartotta be a vonatkozó jogszabályokban meghatározott, kifejezetten az adatfeldolgozókat terhelő kötelezettségeket, vagy ha az adatkezelő jogszerű utasításait figyelmen kívül hagyta vagy azokkal ellentétesen járt el. Az adatkezelő, illetve az adatfeldolgozó mentesül a kártérítési felelősség alól, ha bizonyítja, hogy a kárt előidéző eseményért őt semmilyen módon nem terheli felelősség.

Felügyeleti Hatóság: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH)

Székhely: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c.

Levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5.

Telefon: +36 (1) 391-1400

Fax: +36 (1) 391-1410

E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu

Honlap: https://naih.hu/

Bírósági jogorvoslatra az adatkezelő székhelye szerinti Tatabányai Járásbíróságnál kezdeményezhető.

Oroszlány, 2019. 11.11.

                                                                                                                      Gulyás Ildikó E.V.